Učitavanje

NIKO ROZBERG - Odlazak u ( prevermenu ) penziju

nedelja, 18. decembar 2016.

02. 12. 2016. godine Niko Rozberg je objavio da se povlači iz Formule 1.

Vest koja je odjeknula kao bumerang podelila je ljubitelje Formule 1 na dva dela. Mi ćemo pokušati da ostanemo neutralni, ali želimo da iskažemo naše mišljenje.

 

Naime trideset jednogodišnji Nemac je izjavio da je od početka njegove trkačke karijere njegov san bio da postane šampion Formule 1, što je ove godine i ostvario, slikovito prikazujući njegovu karijeru kao planinu na čiji vrh je konačno uspeo da se popne ove godine.

Navodeći razloge o povlačenju Niko je govorio o prethodne dve godine koje su mu bile jako teške i razočaravajuće, jer je titulu gubio od klupskog kolege Luisa Hamiltona. Po njegovim rečima ove sezone je sve podredio ostvrenju svoga cilja kazavši da je najviše trpela njegova porodica.

Jeidno zbog čega žali kako kaže Rozberg je što se oprašta od sjajnih ljudi iz Mercedesovog tima koje je smatrao svojom familijom.

E sad naše viđenje situacije:

 

S obzirom da mu je osvajanje naslova šampiona F1 bio životni san onda ovu odluku možemo smatrati kao skroz opravdanu.

Međutim s obzirom da Rozberg ima 31 godinu, smatramo da je mogao još sigurno 3 sezone da se takmiči na visokom nivou. Takođe sigurni smo da će Mercedes i dalje imati ako ne najbolji onda sigurno bolid koji će biti konkurentan u borbi za titulu. Još jedna činjenica ide u prilog konstataciji da je ova odluka ishitrena. Niko je mogao da proba da odbrani titulu i tako postane uspešniji od vozača koji imaju „samo“ jednu titulu šampiona F1 među kojima je i njegov otac, a da li bi uspeo u tome to već ne možemo da dokažemo.

Za kraj, naš zaključak je da je ova odluka Nika Rozberga ipak malo ishitrena i nekako smo ubeđeni da će se Nemac vratiti za koju godinu u šampionat F1, ako ne kao vozač, onda barem kao član nekog tima iz najbržeg cirkusa.

Želimo mu da uživa u penziji, jer u nju odlazi kao aktuelni šampion Formule 1.

 

Tekst: ubrzanje.rs