Učitavanje

NIJE NAS DUGO BILO, FERRARI GAZI MERCEDESA

ponedeljak, 09. jul 2018.

Dugo nismo pisali o dešavanjima iz auto-moto sporto. Dva su razloga. Prvi, jako smo razočarani stanjem u MotoGP šampionatu, gde naš miljenik, a i najbolji vozač dvotočkaša u istoriji Valentino Rossi, ne može da dođe do pobede, što postaje malo frustrirajuće.
Drugi razlog je što nam je omiljeni vozač u F1 šampionatu, Kimi Raikkonen, konačno ušao u formu, a pošto smo mnogo sujetni nismo hteli da baksuziramo.

Međutim, juče je u Silverstonu vožena jedna od najluđih trka u zadnjih nekoliko godina, a pobedu je odneo Vettel, ispred Hamiltona i Raikkonena. Osim sjajnog starta Vettela, trku su obeležili incident između Hamiltona i Raikkonena ( Raikkonen dobio kaznu 10 sekundi ), mnogoborojna izletanja, izlazak safety cara na stazu, a na kraju i veoma nesportsko ponašanje Hamiltona.

Očigledno frustrian što gubi bitku sa Vettelom, a pritom Raikkonen je u dosta boljoj formi od Bottasa, Hamilton se potrduio da kao što smo rekli jednu od najluđih trka ostavi u senci svojom izjavom da Ferrari svaku trku ima cilj da izbaci njega ili Bottasa sa staze. Međutim, veliki gospodin i šampion, Kimi Raikkonen, nije mu ostao dužan, pa je iako je priznao svoju grešku, izjavio da su trkački incidenti normalni, kao i da je smešno da Hamilton za svoj očajan start okrivljuje Ferrarijeve vozače, a Finac je usput i napomenuo da se Hamilton nije bunio kad su se međusobno sudarali Vettel i Kimi.

Sledeća trka na programu je za dve nedelje u Nemačkoj, a Hamilton će imati silnu želju da se osveti pred Vettelovim navijačima, ali da li će u tome uspeti ne zavisi samo od njega i Vettela, već od sve boljeg Kimi Raikkonena, kao i dvojca Red Bulla, Ricciarda i Verstappena.

Tekst: ubrzanje.rs