Učitavanje

KONAČNO DOKTOR

ponedeljak, 26. jun 2017.

Kakva trka, kakvi dueli, kakva vožnja i kakva pobeda!

Staza u Assenu nam je pružila sve ono što očekujemo od jedne trke. 
Pregršt duela, promenjiljive vremenske uslove i naravno bitku za pobedu do zadnjeg metra.

A pobedu je odneo doktor, Valentino Rossi. Rossi nas je podsetio na neka njegova slavna izdanja i pokazao zašto je još uvek Doktor za sve! 
Na početku trke je "sedeo" iza Marqueza nekoliko krugova dok nije došlo vreme za obilaženje i lov na tada prvoplasiranog Zarca. Zarco je takođe bio Doktorova "žrtva", uz jedan mali kontakt, za koji možemo reći da je čist trkački i da se često dešava između vozača u žaru borbe.

Dok je Rossi boravio na prvom mestu iza njega se polako pravila kolona Marquez, Petrucci,Zarco i Dovizioso. A onda počinje "ludilo" na stazi koje nam donosi kiša. Zarco se odlučio da rizikuje i promenom motora upropastio trku. Petrucci, Dovizioso i Crutchlow počinju da "lete" po kiši i ubrzo se rasplasava borba od prvog do petog mesta.

Doktor i Petruks se odvajaju od ostalih i vode svoju bitku. Petrucci u jednom trenutku prelazi u vođstvo ali stari lisac Rossi ostaje na zadnjem točku vozača Ducatija i vreba šansu koju veoma brzo i koristi. Petrucci je pokušao sve što je bilo u njegovoj moći ali je Doktor završio ispred njega za 0.063 sekunde.

Pobedu u borbi za treće mesto izvojevao je Marquez sjajnim manevrom pred sam kraj kada je obišao Crutchlowa.
Posle ove trke razila između prvoplasiranog Doviziosa i četvrtoplasiranog Marqueza je samo 11 poena i očekuje nas veoma uzbudljiv drugi deo šampionata.

Tekst: ubrzanje.rs