Učitavanje

VOZILI SMO: BMW X3

nedelja, 28. oktobar 2018.

Najavu i samo predstavljanje modela X3 BMW je uradio na jedan spektakularan način, pa se kod mnogih ljubitelja automobila uvukla sumnja da li je X3 stvarno toliko dobar automobil ili je ipak njegova promocija stvorila takav utisak.

Iako nismo ni sumnjali u performanse novog X3, ipak smo želeli da se uverimo u to i uživo, što su nam omogućili ljudi iz BMW Srbija, koji su nam na test dali BMW X3 xDrive sa M opremom.

Malo smo bili skeptični kada smo saznali da na test dobijamo novi BMW X3 sa 2.0 litarskim dizel motor od 190 konjskih snaga jer smo isti testirali u BMW X2 modelu, pa nam je nekako delovalo da je X3 prevelik zalogaj za taj motor. Međutim grdno smo se prevarili. Možemo slobodno da kažemo da je automobil na prvi dodir papučice gasa otklonio svaku sumnju. Na određenim testovima poput ubrzanja od 0 do 100 km/h, kao i nekih promena ritma vožnje pokazao se bolje nego čak i neki hatchback automobili.

Međutim nama je najveći utisak testa, to sa kakvom lakoćom se vozi ovaj SUV. Pored pomenutog motora, automobil je neverovatno upravljiv za svoje gabarite, a njegova udobnost ostavlja bez komentara. Naše prve reči su bile da bismo mogli da ga vozimo do bilo koje tačke na svetu i da verujemo da ne bi osetili nikakav umor.

O njegovom izgledu je bespotrebno trošiti reči. BMW X3 je sigurno jedan od najlepših SUV vozila trenutno. Mi smo imali tu sreću da testiramo X3 u ‘‘Sunstone Metallic‘‘, tako da smo uhvatili svaki pogled prolaznika. 

Kokpit je urađen tako da ne postoji vozač kojem se ne bi svideo. Harman-Kardon sistem ozvučenja i BMW kontrola pokretom su samo neke od opcija koje dodatno doprinose apsolutnom uživanju u vožnji.

S obizorm da je BMW X3 na testu bio u M sportskom paketu jasno Vam je valjda koliko je novi X3 bio dominantan.

Topla preporuka za sve ljubitelje SUV vozila, BMW X3.

Tekst: ubrzanje.rs