Učitavanje

POBEDA HAMILTONA NA VN VELIKE BRITANIJE

nedelja, 16. jul 2017.

Lewis Hamilton je pobednik trke za VN Velike Brtanije. Hamilton je sjajnom vožnjom od prvog do poslednjeg kruga zabeležio značajan trijumf koji ga je približio prvoplasiranom Vettelu u generalnom plasmanu na samo jedan bod pred VN Mađarske.

Sam početak trke su obeležili dueli Verstappena i Vettela, incident između timskih kolega iz Torro Rossa, Sainza i Kvyata, kao i napredak Bottasa i Ricciarda.

Do samog kraja trke nismo videli previše uzbuđenja, a onda nastaje pravi "haos". Tada drugoplasiranom Raikkonenu, koji je odlično vozio tokom cele trke, otkazuje prednji levi pneumatik zbog koga mora u boks i poziciju broj dva prepušta Bottasu a obilazi ga i Vettel, dok je "ledeni" bio na promeni guma. U isto vreme i Verstappen odlazi u boks radi sigurnog završetka trke. A onda, samo nekoliko trenutaka kasnije, Vettelu eksplodira prednji levi pneumatik, pa on biva prinuđen da kao i njegov timski kolega Raikkonen, ode na zamenu guma krug pre kraja, što će ga koštati gubitka pozicija i bodova.

Na kraju Hamilton overava pobedu najbržim krugom trke, Bottas zahvaljujući pneumaticima na Ferrarijevim bolidima stiže o drugog mesta, a danas odlični Raikkonen završava kao treći.

Nakon ove trke, borba za titulu je opet na "nuli" i sada Vettelu i Ferrariju ostaje dosta posla kako bi sačuvali, tj. uvećali prednost u odnosu na Hamiltona. Da li će im to poći za rukom videćemo na VN Mađarske.

Tekst: ubrzanje.rs