Učitavanje

Ferrari, Mclaren, Mercedes, Renault, Force India...

petak, 24. februar 2017.

Kao na pokretnoj traci... Novi bolidi se ređaju jedan za drugim. Nakon Williamsa i Saubera, red je došao i na ostale timove.

Počnimo od Renaulta. Renault je na predstavljanju svog novog bolida kojeg krase žuta i crna boja, možda malo i pretenciozno najavio napad na 5. mesto u plasmanu konstruktora. Takođe je napomenuto da je na dizajnu ovog bolida radila grupa veoma talentovanih ljudi i da su u Renaultu zadovolni rezultatom.

Posle Reanulta red je došao i na Force Indiu, na čijem je predstavljanju sve „pucalo“ od samopouzdanja, pa su vozač Sergio Perez i kontroverzni vlasnik Vijay Mallya istakli da žele više od prošlogidšnjeg četvrtog mesta u generalnom plasmanu.

A onda je došao red na šampione, ekipu Mercedesa. Ista boja, isti sponzori, isti cilj, samo drugi vozač. Ove godine društvo Luisu Hamiltonu će praviti Valteri Botas, međutim to ne menja ništa u planovima tima, već je i dalje cilj „dupla kruna“.

Što se ekipe McLaren Honde tiče, mi smo oduševljeni. Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne će ove godine stazom „leteti“ u narandžasto – crnom bolidu čiji izgled ostavlja bez daha. U ekipi se nadaju da će Hondina nova pogonska jedinica biti značajno bolja od prethodne, a samim tim i da će doći do boljih rezultata.

I za kraj Ferrari, od koga očekujemo da nas ove godine podseti na neke slavne sezone i izdigne se iz krize u kojoj zadnjih nekoliko sezona. Na stazi u Fioranu predstavljen je bolid SF70H od koga se očekuje da vrati titulu u vitrine Scuderie, na koju svi čekaju od 2007. godine, kada je poslednju titulu za Ferrari osvojio Kimi Raikkonen.

Tekst: ubrzanje.rs