Učitavanje

KO ĆE BITI HAMILTONOV TIMSKI KOLEGA 2017. GODINE?

nedelja, 18. decembar 2016.

Odmah po objavljivanju odluke da Niko Rozberg napušta F1 postavilo se pitanje ko dolazi na njegovo mesto i ko će biti timski kolega Luisu Hamiltonu?

Nekako logično ime koje je iskočilo u prvi plan je Fernando Alonso. Iako bi mnogi opet želeli da vide dvojac Hamilton-Alonso zajedno u jednom timu, mislimo da to nije realno, pre svega zbog njihove prošlosti, kao i ugovora koji Alonso ima sa McLarenom a poznato je to jedan od najvećih ugovora u F1 šampionatu. Takođe mislimo da i Mercedes razmišlja o nekim mlađim snagama. Zadnjih dana se pojavila vest da bi to mogao biti i Valteri Botas ali nešto nismo sigurni u te tvrdnje...

Po nama trenutni favorit za upražnjeno mesto u Mercedesovom bolidu je Paskal Verlen. U prilog našim tvrdnjama govore i činjenice da je Paskal trenutno bez ugovora, ima samo 22 godine i pred njim je sigurno 10 godina trkanja na najvišem nivou, šef Mercedesovog tima Toto Volf je nekoliko puta javno izneo hvale na račun talenta i vožnje mladog Nemaca i ono što je najbitnije Paskal bi znao da je vozač broj 2 u timu, pa Mercedes ne bi imao napetu situaciju kao sa Hamiltonom i Rozbergom.

 

Ono što nikako ne smemo zanemariti je da je među kandidatima i francuski vozač Esteban Okon koji iako je potpisao ugovor sa Fors Indijom sigurno razmišlja o upražnjenom mestu u Mercedesu, a s obzirom na dobre odnose Mercedesa i Fors Indije mislimo da taj ugovor ne bi predstavljao nikakav problem u realizaciji posla.

 

Uglavnom ostajemo nam da čekamo i vidimo da li smo bili u pravu....

 

Tekst: ubrzanje.rs