Učitavanje

KOLIKO SU DRUGI ZASLUŽNI ZA MARQUEZOVU TITULU?

sreda, 15. novembar 2017.

Marc Marquez je za vikend postao šampion MotoGP klase.

Ne želimo da umanjimo ni za promil to što je Marquez uradio ove sezone ali treba biti korektan i reći da su mu drugi vozači dosta pomogli da dodje do titule.
Marquez se na prve dve trke sezone na kojima je trijumfovao Maverick Vinales, nije našao ni na podijumu. Već su krenule priče kako je Vinales u životnoj formi i kako vozi kao "lud", međutim Marquez je trijumfovao u trećoj trci šampionata i malo "smirio" strasti. Narednu pobedu ostvario je tek na 9. trci sezone u Nemačkoj, međutim odgovoralo mu je to što Vinales polako počinje da pada u formi, a pobednici se menjaju kao na traci, Dovizoso, Pedrosa, Rossi...

U drugom delu sezone beleži nekoliko bitnih pobeda, ali mu i na ruku ide i plasman glavnih konkurenata kao i povrede nekih od njih, pa tako možemo reći da je Valentino Rossi nakon preloma noge i definitvno ispao iz borbe za titulu, da je Vinales nekoliko trka vozio kao da je prvi put seo na motocikl, a Dovizioso koji je do poslednje trke imao šanse za titulu je nakon svake pobede, sledeću trku kao po pravilu vozio očajno. Kada se na sve to doda neverovatna sreća koju je Marquez imao bar 3 puta kada je zbog vožnje preko granica jedva ostajao na stazi, jasno je da drugi vozači nisu imali čemu da se nadaju.

U 2018. godini očekujemo da Rossi bude šampion i da vidmo što više "ludih" trka.

Tekst: ubrzanje.rs