Učitavanje

FINCI I RED BULL ODLUČUJU O TITULI

četvrtak, 28. septembar 2017.

Do kraja ovogodišnjeg F1 šampionata ostalo je još 6 trka. Hamilton ima prednost od 28 poena u odnosu na Vettela i veoma je blizu šampionske titule, međutim Vettel i dalje ima čemu da se nada, a sem njegovog dvoboja sa Hamiltonom, po nama će šampionat odlučiti još nekoliko faktora.

Prvi od njih je Kimi Raikkonen. Svi očekuju pobedu "ledenog" koji vozi solidno u poslednje vreme, ako izuzmemo par pehova. Ono čime bi on mogao da pomogne Vettelu je "zatvaranje" vozača Mercedesa, Hamiltona i Bottasa, čime bi se njegov klupski kolega sa pobedom i drugim mestom u naredne dve trke opasno približio Hamiltonu. 

Drugi faktor je takođe vozač iz Finske, ali ovoga puta Hamiltonov kolega, Valtteri Bottas. On je ove sezone pokazao da zna kako se pobeđuje kao i da zna kako da bude timski igrač. Možda je najveća briga njegova forma u poslednjih nekoliko trka, ali ne sumnjamo da će on kao i njegov sunarodnik iz Ferrarija, pomoći timskom kolegi na sve moguće načine, čak bismo voleli da vidimo duel za pobedu između njega i Raikkonena na trci u Maleziji ovog vikenda.

Treći i možda X faktor koji može odlučiti titulu je ekipa Red Bulla. S obzirom da su veoma nepredvidivi, pogotovo Daniel Ricciardo, sa jednom ili dve pobede bi mogli opasno da "zakuvaju" borbu Vettela i Hamiltona, mada je verovatnije da to uradi njihov drugi vozač Max Verstappen koji očigledno ne zna gde "bije" ove sezone, pa veoma često, svojim glupostima, uspeva da iz trke izbaci nekog vozača, ni krivog ni dužnog.

Sve u svemu, predstoji nam prava borba u narednih 6 trka, a mi za sada veće šanse za naslov šampiona dajemo Lewisu Hamiltonu, isključivo zbog njegove trenutne bodovne prednosti u odnosu na Vettela.

Tekst: ubrzanje.rs