Učitavanje

JOŠ JEDNA POBEDA DOVIZIOSA

nedelja, 11. jun 2017.

Andrea Dovizioso je pobednik današnje trke u Barseloni. 

Na startu trke Jorge Lorenzo je izbio na čelo karavana, ali posle nekoliko krugova u vođstvu, izgubio je ritam i pao na čak 7. mesto. Od tog trenutka Pedrosa biva na čelu kolone, dok Dovizioso obilskom Marqueza, dolazi do druge pozicije. 
Već posle nekoliko krugova bilo je jasno da Dovi samo "sedi" i čeka iza Pedrose jer je u nekim situacijama, kočio 30-40 metara ranije nego što treba. A onda je došao i taj trenutak, kada je Dovizioso odlučio da je vreme da "oduva" konkurenciju. 

Jasno je bilo da Honde nemaju šanse da isprate ritam Doviziosa, pa su jedino uspeli da zamene mesta, pošto je Marquez obišo Pedrosu.

A šta tek reći za dvojac Yamahe, Rossi-Vinales. Doktor se nekako borio sa motorom i uslovima na stazi pa je trku završio na osmom mestu, što je uzimajući u obzir ceo vikend i dobar rezultat. Vinales je ostao prvi u generalnom plasmanu, ali 10. mesto je nešto sa čim ne može da bude zadovoljan, jer je očigledno da postoje staze na kojima Yamaha ne može ni da "primiriše" borbi za postolje.

Za kraj treba pohvaliti i vožnje timskih kolega Zarca i Folgera koji su na kraju zauzeli 5. i 6. mesto.

Tekst: ubrzanje.rs