Učitavanje

HONDA CIVIC AVANTURA

sreda, 14. jun 2017.

Utorak, 13. jun 2017. godine. Od ljudi iz Honde dobijamo poziv da u 18:00h na stazi Navak prisustvujemo testiranju nove Honde Civic, na koji sa oduševljenjem potvrdno odgovaramo.

Nešto posle 17:00h krećemo put staze Navak iako nikad nismo bili na pomenutoj stazi, pa samim tim suočavamo se sa poteškoćama oko pronalaska pravog puta, ali uz dobar putokaz i naše orijentacione sposobnosti kao i sećanja, uspevamo da pronađemo Navak.Na samoj stazi bivamo ljubazno dočekani, a nakon upoznavanja saopštava nam se da ćemo imati priliku da testiramo novu Hondu Civic sa 1.0 i 1.5 litarskim turbo motorima, što nam iznajmljuje osmeh na lice, ali najveće uzbuđenje nam predstavlja činjenica da tu privilegiju imamo na trkačkoj stazi.Instruktor vožnje, koji predvodi kolonu vozila na stazi, pokušava da objasni kojom putanjom i na koji način se vozi, ali od prevelike doze adrenalina i smeha, slabo uspevamo bilo šta da čujemo, a pritom u kolima pronalazimo toki-voki koji nam služi za vezu sa pomenutim instruktorom, ali za nas predstavlja još jednu zanimaciju u kolima i razlog za smeh.A onda, onda kreće "luda" vožnja. Tri člana našeg tima polako umišljaju da su profesionalni vozači pa tako jedan od nas juri da stigne instruktora na čelu kolone, iako nam je jasno skrenuta pažnja da razmak između vozila treba biti oko tri dužine vozila. Drugom članu od slaloma između čunjeva deluje zanimljivija ideja da se što oštrije uđe u krivinu i da što jači gas, dok treći odlučuje da vozi po samoj ivici staze, povećavajući rizik i dozu ioanko prevelikog adrenalina.

Što se novog Civica tiče, auto perfektno "leži" na stazi, veoma je upravljiv, a ima i odličan odziv gasa, pogotovo model sa 1.5 litarskim turbo motorom. Primetna je naravno razlika između dva motora, ali to je sasvim logično, iako, ponavljamo, 1.0 turbo motor ostavlja odličan utisak. O izgledu automobila nema šta mnogo pisati, osim da njegov agresivan i sportski izgled ne ostavlja nikoga ravnodušnim.Na kraju posle provozanih 20-ak krugova, dolazimo do zaključka, da sem što je ovo bilo jedno nezaboravno iskustvo, da bismo svaki dan mogli da vozimo novu Hondu Civic po trkačkoj stazi, ali i u "normalnim" uslovima, pošto stvarno nismo mogli da nadjemo nikakvu zamerku ovom automobilu.

 
Tekst: ubrzanje.rs