Učitavanje

POKLON ZA MARQUEZA

ponedeljak, 07. maj 2018.

Marc Marquez je trijumfovao na trci u Jerezu. Ne možemo nikako da osporimo njegovu odličnu vožnju tokom čitave trke, ali opet ga je sreća pogledala pošto je Jorge Lorenzo odlučio da napravi pravi haos od trke.

Nekoliko krugova nakon starta trke, Marquez je preuzeo vodeću piziciju od Lorenza, koji je od tog trenutka upao u borbu sa Pedrosom i Doviziosom. Stekao se utisak da Dovi ima bolji ritam i čak je dva puta pokušao da napadne Lorenza, a prilikom trećeg pokušaja je završio pokraj staze u šljunku zajedno sa klupskim kolegom i Pedrosom. Naime Lorenzo je prvo udario u Pedrosu koji je pokušao da iskoristi duel Ducatijevih vozača, a zatim je i isekao Doviziosa, pa je došlo do stravičnog incidenta, iz kojeg su na svu sreću svi izašli živi i zdravi.

Ovaj poklon najbolje su iskoristili Johann Zarco i Andrea Iannone koji su trku zavšrili na drugom, odnosno trećem mestu. Valentino Rossi je i pored velikih problema i starta sa 10. mesta trku završio na solidnom petom mestu.

Marquez je ovom pobedom postao lider u šampionatu, a njegovim konkurentima ostaje da se zapitaju da li će da vode lične bitke i dalje ili će pokušati da ga ugroze u nekoj od narednih trka.

Tekst: ubrzanje.rs