Učitavanje

KAKO JE POČELO, DOBRO SE ZAVRŠILO...

ponedeljak, 27. mart 2017.

Kada je u jednom danu pala 1/3 previđenih padavina za celu godinu i kada je prva trka ovogodišnjeg šampionata bila dovedena u pitanje, niko nije ni mogao da nasluti krajnji ishod.

S obzirom da zvanične kvalifikacije nisu vožene zbog pomenutih vremenskih uslova, startna mesta su dodeljivana u odnosu na rezultate sa prva dva treninga. Pod takvim okolnostima naš favorit za osvajanje ovogodišnjeg naslova šampiona i po nama najbolji vozač ikada Valentino Rossi startovao je sa 10. pozicije. Međutim doktor ne bi bio doktor, a da nam ne priredi nezaboravnu trku, pa je tako na kraju zauzeo treće mesto.

Ono što je po nama obeležilo trku je svakako pobeda Mavericka Vinalesa, na njegovoj prvoj trci u novom timu, čime je dokazao da možda nismo bili u pravu kada smo rekli da još nije spreman da se uključi u borbu za titulu. Druga stvar po nama koja je obeležila trku je sjajna vožnja Johanna Zarca koji se nalazio na čelu kolone dok nije napravio grešku koja ga je izbacila iz trke, iako smo ubeđeni da bi sigurno završio na prvom mestu.

Za narednu trku u Argentini očekujemo mnogo bolje vremenske uslove, kao i „budjenje“ Lorenza i Marqueza i mnogo dobrih duela na stazi.