Učitavanje

NEĆE BITI ŠAMPION ALI ĆE ZAUVEK OSTATI DOKTOR

sreda, 27. septembar 2017.

Dugo nismo pisali o dešavanjima u MotoGP šampionatu. Tačnije od "lude" trke u Assenu i Rossijeve pobede. Razlog zbog nismo pisali, koliko god on delovao banalan, po mnogima i glup, je činjenica da veliki Doktor od trke u Assenu nije zabeležio pobedu, ali je zato uspeo da polomi nogu, pa i tako "kljakav" nakon što je propustio jednu trku, sledeću uspeo da završi na petom mestu, što je za nas, koji smo se prilikom prvog teksta o MotoGP deklarisali kao navijači broja 46, ravno pobedi. 

Naime Rossi je zbog pomenutog preloma noge propustio trku u Misanu, a samo 24 dana nakon preloma je uspeo da trku u Aragonu završi na 5. mestu, iako je veći deo trke bio na drugoj poziciji, ali je na kraju zbog problema sa potrošnjom pneumatika kao i bolova u nozi morao da se zadovolji petim mestom. Ono što je bitnije od svega je da je Doktor još jednom dokazao da može da napravi čudo, jer sumnjamo da bi bilo koji vozač nakon malo više od 20 dana od preloma noge seo na motocikl i odvozao ceo vikend.

Ono što se događalo dok je Rossi bio odsutan sa prvog mesta i trka, jesu pobede Marqueza, koji je očiglednoj u svojoj "zoni" i nakon pobede u Aragonu, kao i pomalo kukavičke vožnje Doviziosa i Vinalesa, teško da će neko uspeti da mu otme šampionski lovor koji mu je već na dohvat ruke.

Do kraja šampionata su ostale 4 trke, a mi se nadamo bar jednoj pobedi Rossija. Ako nas pitate najviše bi voleli da da to bude u Valensiji, a nemamo ništa protiv da pre toga pokori Maleziju i stazu Sepang

Tekst: ubrzanje.rs