Učitavanje

FERRARI POKLONIO HAMILTONU TITULU

utorak, 10. oktobar 2017.

U Maleziji smo imali slučaj da je faktor zvani Red Bull, konkretno Verstappen, odlučio pobednika, ali ko zna da li bi tako bilo da je Ferrari uspeo da osposobi automobil Raikkonena za trku, koji je u kvalifikacijama zauzeo drugo mesto. Drugi Red Bull, Daniel Ricciardo, je takođe uticao na trku Vettela u Maleziji pa je shodno tome Lewis Hamilton lagano odvozao tu trku "uživajući" na drugom mestu.

Međutim u Japanu, Ferrari je bio širokih ruku i odlučio da konkurentskom vozaču, Hamiltonu, "pokloni" titulu. I opet je Ferrarijev vozač bio drugi u kvalifikacijama, ovoga puta Vettel, a ne Raikkonen, ali je njegov bolid izdržao samo 4 kruga na stazi kada je ostao bez snage, a Sebastian Vettel se povukao iz trke i tako maltene čestitao Hamiltonu titulu, s obzirom da Britanac nakon sjajne vožnje i još jedne pobede sada 4 trke pre kraja ima ogromnih 59 poena prednosti.

Sva opravdanja Ferrarija da imaju mladi tim inženjera, da je Vettelu otkazala svećica, a Raikkonenu turbo punjač sasvim iznenadno, ne piju vodu, jer vozači kao što su Kimi i Sebastian ne zaslužuju takve sramotne scene, koje im priređuje nekada tim koji je bio neprikosnoven.

Ostaje nam da uživamo u zadnje 4 trke uz pivo i kokice i poželimo Ferrariju bar jednu pobedu kako ne bi završili sezonu na zaista sramotan način.

Tekst: ubrzanje.rs