Učitavanje

Botas u Mercedesu, Masin povratak iz penzije

ponedeljak, 16. januar 2017.

Kakav dan za ljubitelje Formule 1. Dok smo sa nestrpljenjem očekivali da Mercedes imenuje drugog vozača posle odlaska Nika Rozberga, „gađali“ smo se sa imenima, među kojima je prednjačilo jedno, a to je Paskal Verlen. Priznajemo bili smo prilično sumnjičavi na navode da bi novi kolega Luisa Hamiltona mogao biti Valteri Botas.

Međutim, danas smo se uverili da smo ipak pogrešili što smo tako olako odbacili mogućnost da Mercedes angažuje Botasa. Naime danas je obelodanjeno da će novi vozač Mercedesa biti Botas, a da će upražnjeno mesto u Wiliamsu zauzeti povratnik iz kratkotrajne „penzije“ Felipe Masa, koji je naglasio da je Wiliams jedini tim zbog kojeg bi ovako nešto uradio.

Naš prvi favorit za mesto koje je zauzeo Botas, Paskal Verlen, je potpisao za Zauber. Po nama Mercedes je ovom odlukom  stavio do znanja ostalima da neće lako prepustiti titulu konstruktora, pošto je sasvim jasno da će Botas imati ulogu pomagača kako bi Luis Hamilton povratio titulu, ali svakako smatramo da je šansu ipak trebao dobiti sada već vozač Zaubera Paskal Verlen, jer bi bilo zanimljivo gledati mladog Verlena kako uči od Hamiltona, a sigurno je da bi imao ako ne isti, bar sličan učinak kao Botas.

Tekst: ubrzanje.rs