Učitavanje

1,2 za Ferrari u Kneževini

utorak, 30. maj 2017.

Sebastian Vettel osvojio je VN Monaka. Na drugom mestu našao se njegov timski kolega Kimi Raikkonen, dok je treći bio vozač Red Bulla Daniel Ricciardo.

Trka je odlučena u pit stopu. Naime Raikkonen, koji je vodio trku od samog starta je slučajno ili ne, pozvan prerano na zamenu guma, prilikom koje je napravljena i manja greška mehaničara Ferrarija, što je odredilo ishod trke. Ne želimo da umanjimo pobedu Vettela koji je pre svog odlaska na zamenu guma "vrteo" sjajne krugove, ali mišljenja smo da je Ferrari imao jasan cilj što se tiče krajnjeg ishoda trke.

Lewis Hamilton je posle očajnih kvalifikacija uspeo da trku završi na 7. mesu, tako da sada za zaostaje 25 poena za Vettelom u "trci" za titulu.

Pohvalili bismo i sjajnu vožnju Carlosa Sainza, koji se našao na 6. mestu na kraju trke. 

Trka nije obilovala većim incidentima, kako ponekad zna da bude kad se vozi u Monaku, ali smo videli jedan veoma ozbiljan incident pred kraj kada je Wehrlein udario u zaštitnu ogradu i prevrnuo svoj bolid, ali je na sreću izašao bez povreda iz pomenute situacije.

Na kraju trke opšte veselje u garaži Ferrarija, zbog duple pobede, ili bar u jednom delu garaže, s obzirom da je bilo očigledno da Raikkonenu nije do slavlja, čemu u prilog ide i njegova izjava da mora da veruje u dobru nameru za strategiju Ferrarija, ali da isto tako može i da parkira bolid na sred trke i izađe iz njega.

Tekst: ubrzanje.rs