Učitavanje

MINI JCW EVENT

nedelja, 24. jun 2018.

Kada smo dobili pozivnicu za MINI JCW Event, malo je rei da smo bili oduševljeni. Odmah smo saznali da ćemo imati priliku da provozamo Mini modele u JCW verziji, što samo po sebi predstavja privilegiju.

Ljubazno smo dočekani od organizatora kao i domaćina na stazi Ada Huja, nakon čega nam je objašnjeno da ćemo sem vožnje po stazi imati prilike i da pokažemo sposobnosti na poligonu.
Iako je na poligonu bio dostupan Mini Contryman JCW, neki od nas ipak nisu bili previše zainteresovani za poligon :)

A onda je došao red na stazu. Pace car je bio Mini Cooper S, kojim je upravljao Andrej Kulundžić, za koga ima samo reči hvale za pokazane vozačke sposobnosti i što smo naučili par novih "caka" kada je u pitanju vožnja po stazi.

Ekipa ubrzanja, kao da je birala, prvo seda u Mini Cooper JCW, koji na nas ostavlja takav utisak da smo tek posle neke treće promene kola došli sebi i shvatili da nismo u istom automobilu. Imali smo prilike i pre ovog događaja da testiramo Cooper S i bili smo oduševljeni, ali JCW verzija, to je nešto zaista neopisivo.
Odziv na gas JCW-a može da se meri u hiljaditim delovima sekunde, a o upravljivosti automobila ne treba trošiti reči. Što bi stariji rekli "leži kao pegla".

Sve ove pohvale na račun JCW-a, ne znače da nismo uživali u "običnom" Cooper S, opremljenim sa manuelnim menjačem, već naprotiv samo je potvrdio naše prethodne pohvale, a uspeli smo da otkrijemo da bez problema ide i na 7-8 hiljada obrtaja :)

Na kraju smo trebali da izvozamo i Countryman JCW na stazi, ali je jedan član ubrzanja odlučio da sve prepusti svom kolegi, da ne bi kvario utisak hot-hatcheva, a i bilo mu je malo muka od vožnje njegovog kolege :)

Sve u svemu, prelep dan na stazi Ada Huja, u organizaciji ljudi iz Delta Motorsa.

Do nekog sledećeg viđenja...

P.S. Slike nisu profesionalne, jer smo bili pod udarom adrenalina!

Tekst: ubrzanje.rs