Učitavanje

HAMILTON I MARQUEZ POTVRDILI TITULE

utorak, 24. oktobar 2017.

U F1 i MotoGP šampionatu lideri su vikend za nama overili titule. Iako postoji još teoretska šansa da Hamilton i Marquez ne budu prvi na kraju, ne znamo da li postoji neko na svetu ko veruje u takav epilog.

Hamilton je trijumfovao na VN SAD iako ga je na startu pretekao Vettel, ali Britanac se vrlo brzo vratio na prvo mesto i na njemu ostao do kraja trke. Drugi kroz cilje je prošao Vettel, a treći je bio Raikkonen koga je Verstappen pretekao u zadnjoj krivini, ali se prilikom obilaženja malo "zaneo" pa je dobio kaznu na kraju trke od 5 sekundi što je Kimiju vratilo ipak zasluženo treće mesto.

A u MotoGP šampionatu trijumf Marqueza koji i da nije uspeo da stigne do trijumfa ne bi imao o čemu da brine s obzirom da je Dovizioso nastavio sa toplo-hladno ritmom pa je nakon spektakularne pobede u Japanu, trku u Australiji završio na katastrofalnom 13 mestu. Valentino Rossi je trku završio na drugom mestu, iaoko je čini nam se mogao da pobede, ali kada je imao najbolji ritam upao je u bitku sa Zarcom i Iannoneom što ga je koštalo pobede, ali svakako treba biti zadovoljan sa drugim mestom. Treće mesto zauzeo je Maverick Vinales.

Marquez dve trke pre kraja ima 33 poena više od Doviziosa i verovatno će na trci u Maleziji da bude i zvanično proglašen za šampiona.
U F1 "cirkusu" Hamilton tri trke pre kraja ima čak 66 poena prednosti u odnosu na Vettela pa i za njega očekujemo isti scenario kao i za Marqueza.

Tekst: ubrzanje.rs