Učitavanje

Miloš Pavlović na trci Rolex 24 časa Dajtone

nedelja, 22. januar 2017.

Srpski automobilista Miloš Pavlović, oficijelni vozač Lamborginija, sledećeg vikenda zvanično započinje sezonu 2017. godine nastupom na čuvenoj trci izdržljivosti Rolex 24 Daytona, koja startuje u subotu, 28. januara. 

Miloš se već nekoliko nedelja ozbiljno priprema za nastup na trci. Biće prvi vozač sa ovih prostora i sa srpskom licencom koji će se pojaviti na tako velikom automobilističkom događaju u SAD. Beograđanin praktično nije imao pauzu između dve sezone, s obzirom da je obaveze u ostalim Lamborginijevim programima imao do poslednje nedelje decembra. Naš as će na trci u Dajtoni prvi put nastupati kao deo Grasser trkačkog tima, a Pavlović i ostatak ekipe već su bili u Dajtoni pre desetak dana, gde su vozili prve treninge, upoznali se sa stazom, legendarnim kompleksom i čitavom atmosferom koja ih očekuje već za nekoliko dana. Procene su da će na samoj stazi trku pratiti oko 250.000 gledalaca.

Evo šta je Miloš Pavlović izjavio povodom nastupa na predstojećoj trci:

"Jako sam srećan što mi je ukazano poverenje da predstavljam Lamborghini kao i svoju zemlju Srbiju na jednoj od najvažnijih i najčuvenijih trka na svetu, 24 časa Dajtone. Za mene je nastup na ovom takmičenju prava čast! Ovo je ujedno i istorijski trenutak za naš autosport."