Učitavanje

NOVI TRIJUMF BOTTASA

nedelja, 09. jul 2017.

Valtteri Bottas, vozač Mercedesa, pobednik je trke za VN Austrije.

Finac je sve vreme trke bio na čelu karavana, pa je zasluženo trijumfovao, iako je Vettel mogao da mu "pomrsi konce" u zadnjem krugu.

Trka u Austriji je bila jedna od "dosadnijih" ove godine. Osim samog starta kada je izbio pravi karambol, gde su Alonso i Verstappen izvukli najdeblji kraj, kao i dva-tri kruga pre kraja trke kada smo videli "jurnjavu" Vettela za Bottasom i Hamiltona za Ricciardom, nema ničeg "specijalnog" o čemu bi pisali.

Na nas je najveći utisak ostavila strategija Ferrarija, vezana za Kimi Raikkonena. U Ferrariju verovatno ni sami ne zmaju šta su hteli, pa su tako Kimiju preko radio veze govorili da ne brine što je Hamilton u boksu, pošto će se ionako na kraju trke naći iza Lewisa, zatim sa gumama koje su trjale 35+ krugova poručivali Raikkonenu da da svoj maksimum, i na kraju ga pozvali na zamenu guma kada je sve bilo izgubljeno što se tiče "ledenog" i njegove šans za podijum, pa je trku završio na petom mestu iza Bottasa, Vettela, Ricciarda i Hamiltona.

S obzirom da je fokus Ferrarija na Vettelu a najviše kritika biva upućeno Raikkonenu, čelni ljudi ovog tima mogli bi da se sete ko im je doneo poslednju šampionsku titulu i da ponekad njihova strategija omogući Kimiju ravnopravnu borbu sa ostalim konkurentima.

Jasno je da će do kraja šampionata Vettel i Hamilton voditi ogromnu borbu za titulu, ali bismo voleli i da se Bottas umeša u istu, ako mu njegov tim to dozvoli.

Tekst: ubrzanje.rs