Učitavanje

MotoGP - nova sezona

nedelja, 05. februar 2017.

Za nešto više od mesec dana počinje nova sezona MotoGP šampionata. Poštujemo svakog vozača i svaki tim, takođe uživamo u svakom duelu na stazi, ali nećemo biti „politički“ korektni i reći da nemamo svog favorita. Naš favorit je Valentino Rossi. Naime moderatori ovog sajta su veliki navijači „doktora“ tako da očekujemo i navijaćemo da ove godine sezonu završi na prvom mestu.

Mišljenja smo da će najveće konkurente imati u vozačima Honda Repsol Team-a, Marca Marqueza i Dani Pedrose. Naravno da očekujemo da će se i Lorenzo boriti za najviši plasman, ali smo sigurni da će mu biti potrebno bar malo vremena da se navikne na Ducati posle toliko godina provedenih u Yamahi.

U borbi za postolje na svakoj trci očekujemo Doviziosa, Crutchlowa kao i Andreu Iannonea. Ukoliko Iannone, koji je veoma zadovoljan svojim Suzukijem nakon prvih testiranja, bude imao malo sreće očekujemo da ponovi uspeh iz prethodne sezone i ostvari jednu pobedu.

Posebna priča je vezana za „doktorovog“ novog kolegu Mavericka Vinalesa. Mladi Španac je dobio „unapredjenje“ i čast da bude Rossijev kolega. Iako mnogi očekuju da je spreman za borbu za titulu, mislimo da će morati još malo da se čeliči, ali da će svakako doprineti boljem plasmanu Yamahe.

 

Tekst: ubrzanje.rs