Učitavanje

KIMI RAIKKONEN!

ponedeljak, 22. oktobar 2018.

Dugo nismo pisali ni o Formuli 1, ni o MotoGP. Za MotoGP smo naveli razlog a to je razočarenje u sezonu koju ima Valentino Rossi. Što se Formule 1 tiče, priznajemo da smo bili malo lenji, a drugi razlog je što je jedan od članova ekipe ubrzanje.rs rekao da čeka pobedu Kimi Raikkonena, inače ćemo sa Formulom 1 postupiti kao i sa MotoGP-om.

A onda 21.10.2018. godine, u danu kada Marc Marquez uzima novu MotoGP titulu ( čestitamo mu na tome, ipak je najbolji bio ove godine ) u Formuli 1 se vozi trka za VN SAD. Sve se vrti oko Hamiltona i Vettela, Britancu treba da ostavi Vettela u trci na razlici od 8 ili više poena i titula je njegova, a na sve to Hamilton kreće i sa pol pozicije.

Međutim, ime jednog vozača koji startuje sa drugog mesta na različitoj strategiji od ostalih nekako provejava u svakoj rečenici i mami osmeh na lice. U pitanju jedan jedini, neponovljivi Kimi Raikkonen. Iceman je imao sjajan start i obišao je Hamiltona u uvodnih 30 metara staze, nakon čega je počeo da povećava prednost dok nije došlo do pojave virtuelnog safety car-a, što je Hamilton iskoristio za promenu guma, a Ferrari Kimija ostavio na stazi.

Iako je delovalo da je sve izgubljeno ponovo lošom strategijom, sjajnom vožnjom Kimi primorava Hamiltona na još jedan pit-stop i nakon toga počinje jurnjava u troje: Kimi, Verstappen i Hamilton. Više od 10 krugova vožnje unutar dve sekunde su zaista spektakularno izledali i podestili na neke slavne dane F1.
Na kraju pobednik je Kimi Raikkonen, verovatno na opštu radost svakog ljubitelja F1.

Nama koji smo "ludi" za Icemanom, ovo je bila najlepša trka u zadnjih nekoliko godina. Dobro znamo kakav je vozač i koliku je nesreću imao na nekoliko trka od povratka u Ferrari kada mu je pobeda izmicila što zahvaljući greškama drugih vozača na njegovu štetu, a takođe i zbog loše strategije Ferrarija. 
Ali ipak Kimi je odlučio da se od Ferrarija oprosti na najlepši mogući način-pobedom. 

Do kraja šampionata ostale su tri trke, a mi Kimiju želimo što bolje rezultate, bez bilo kakvog pritiska s obzirom da je na ovoj trci dokazao da je jedinstven i neponovljiv, a vreme će pokazati i kakvu je grešku napravio Ferrari što nije produžio ugovor sa njim.

JEDAN JE KIMI RAIKKONEN.

Tekst: ubrzanje.rs