Učitavanje

VOZILI SMO: BMW X4

nedelja, 16. decembar 2018.

Do sada smo imali prilike da vozimo BMW X2, kao i najnoviju generaciju BMW X3 modela, za koga smo mislili da će nam još dugo biti na prvom mestu kada su u pitanju BMW SUV vozila. Međutim onda nam se ukazala prilika da vozimo drugu generaciju BMW X4, koji nam je pružio nezaboravnu avanturu.

Konkretno na test smo dobili BMW X4 xDrive 20d. U odnosu na X2 i X3 koji smo imali prilike da testiramo ovaj automobil je imao 2.0 litarski motor sa 140 konjskih snaga u odnosu na 192 "konja" koji poseduju X2 i X3, takođe dvolitarski agregati. Ne samo da nismo osetili razliku, već je u pojedinim situacijama narodski rečeno "čupao asfalt", da smo ostali bez komentara.

Jako interesantna činjenica vezana za BMW X4 je ta da od svih do sad automobila koje smo imali prilike da testiramo, njegova potrošnja je skoro u decimalu jednaka potršnji navedenoj u specifikaciji vozila. 

Ono što takođe ostavlja bez daha je izgled nove generacije X4, pa smo tako u više navrata zaustavljani od strane prolaznika koji su bili oduševljeni izgledom ovog automobila. Iako se možda na slikama ne može primetiti boja "Alpine White" je sve samo ne obična bela boja, što takođe daje poseban šmek ovom automobilu. S obzirom da je automobil posedovao M sportski paket svakako treba izdvojiti 20-inčne točkove sa M Double Spoke aluminijumski felnama, kao i M kožni volan.

Automobil poseduje i razne gedžete, kao u ostalom i svi novi BMW modeli, što vožnju čini još zanimljivijom.

Takođe napravili bismo jednu veoma čudnu paralelu između BMW X3 i BMW X4. Po našem mišljenju, BMW X4 je pravi SUV automobil za neke mlađe generacije do nekih 30-ak godine, dok bismo X3 preporučili uspešnim poslovnim ljudima, kao i nekome ko već ima brojnu porodicu sa kojom putuje.

Ocena za BMW X4: ČISTA 10-KA!

Tekst: ubrzanje.rs