Učitavanje

Ikona sa stilom iz ugla jedne žene

utorak, 25. septembar 2018.

Dugo me je već intrigirao model Porsche Carrera  911 S. Odlučila sam da posetim salon automobila i da istražim malo.
Znate kad žena uđe u salon, pogotovo Porschea, očekujete da na prvi izloženi model kaže „Jao, kako je sladak“, dovoljna je boja, da lako može da se vozi i parkira sam... E pa ovog puta nije bilo tako.

Crni izložbeni model je na mene ostavio mnogo snažniji utisak. Dizajn Porschea je uvek prepoznatljiv, dosledan tradiciji, gledate u prošlost a vidite budućnost.Okrugla led svetla, linija krova koja se spusta i naglasava sportsku liniju, ne znam da li iko ostaje imun na njega.
Prodavac me je smestio u fotelju i ponudio paletu boja, nisam htela da budem neljubazna ali više su me zanimale performanse i šta ovaj sportista može da mi ponudi.
420ks i ubrzanje od 0-100 za 4.3 s , 6 cilindara, twin-turbo motor od 3.0L, dve izduvne cevi napravljene od brušenog neređajućeg čelika, ipak Carrera mora da opravda to slovo “S„ koje mu krasi poklopac motora...

Pitala sam da li ovo može da se vozi po ulicama našeg grada a da pritom na prvi pritisak papučice gasa ne izgubite dozvolu? 
I dalje sam držala paletu boja, hm... Porsche se potrudio da u ovom segmentu zadovolji ukuse svih potencijalnih vozača. 
Za one koji traže nešto „divlji“ izgled, tu su prelepo plava-„Miami Blue“ i narandžasta –„Lava Orange“ zatim klasična crna, ako želite da ostanete ipak malo mističniji.
Momenat kada sam sela na mesto vozača i uhvatila volan pomislila sam da sam u avionu, da je dovoljno da stisnem dugme i da će 911 poleteti a ja iz kokpita zvati u pomoć „Call 911!“
Kako mi je prodavac objasnio, dizajn multifunkcionalnog volana ovaj model deli sa Porsche 918 Spider-om. Sve što vam treba od kontrola je tu: navigacija, grejanje volana, bord computer, nezaobilazni pedal shifteri sa kojima vožnja postaje još zanimljivija u manuelnom režimu.

Prvi put u ovom modelu možemo naći i PCM (Porsche Communication management), sa on line navigacijom kao i informacijama o saobraćaju u relanom trenutku.
A za ljubitelje muzike BOSE Surround Sound System koji isporučuje 555 wati. Dovoljno da ne morate da idete na koncert svoje omiljene grupe kad ga imate već u ovoj moćnoj mašini.
Ono što sam najviše želela bilo je da isprobam ovu mašinu ali test vozilo nije bilo dostupno u ovom trenutku.
Dok napustam salon ne mogu da se otrgnem utisku koji je Porsche Carrera 911 S ostavio na mene. 
Svestan svoje snage, lepote, čvrstih korena koje nosi u sebi a opet dovoljno napredovao i krenuo u korak sa vremenom. Sportista sa stilom!

Tekst: Bojana Praštalo