Učitavanje

POBEDA HAMILTONA, SJAJNA FORCE INDIA!

nedelja, 14. maj 2017.

Lewis Hamilton je pobednik vrlo uzbudljive trke, koja je ovog popodneva vožena u Barseloni. Na drugom mestu našao se Sebastian Vettel, dok je kao trećeplasirani trku završio Ricciardo.

Start trke, sem Vettelovog obilaženja Hamiltona, obeležio je incident između Raikkonena i Verstappena, koji je "proglašen" trkačkim incidentom, iako smo mišljenja da je najmanji krivac "ledeni". Takođe u prvom krugu je došlo do još nekih incidenata kao što je bilo "gurkanje" između Masse i Alonso što je veoma uticalo na trku obojice.

Vettel je čuvao vođstvo sve do odrađivanja drugog pit-stopa, kada je nekako jedva izašao ispred Hamiltona uz prilično rizičan manevar. Međutim Hamilton je samo nekoliko krugova kasnije uz pomoć DRS-a lagano obišao Nemca i sigurnom vožnjom trku priveo kraju.

Ricciardo se ni kriv ni dužan našao na trećem mestu, s obzirom da nije imao šanse da ugrozi trećeplasiranog Bottasa, međutim Finac je sa svojim bolidom završio u plamenu pored staze, što je omogućilo vozaču Red Bull-a da dođe da veoma važnih bodova.
Poredak u prvih 10 su kompletirali još sjajni dvojac Force Indie, Perez i Ocon koji su završili na četvrtom i petom mestu, zatim Hulkenberg, Sainz, Wehrlein, koji takođe zaslužuje sve pohvale za današnju prikazanu vožnju, Kvyat i Grosjean.

Tekst: ubrzanje.rs