Učitavanje

F1: POBEDA VETTELA I SLOMLJENA NOGA MOTO GP: GLUPIRANJE MARQEZA

utorak, 10. april 2018.

Iza nas je veoma sadržajan trkački vikend. U F1 šampionatu, Sebastian Vettel je zabeležio i drugu pobedu ove sezone trijumfom na stazi u Bahreinu. Ferrari je ponovo nadmudrio Mercedes sa strategijom, a Vettel sjajnom vožnjom nije dao nikome da ga ugrozi. Senku na pobedu Vettela je bacila povreda mehaničara Ferrarija, kome je bolid Kimija Raikkonena prešao preko noge u trenutku dok je vršena zamena guma. Pored Vettela, po nama je F1 vikend obeležio i vozač Toro Rossa, Pierre Gasly, koji je zauzeo sjajno četvrto mesto.

A trka  MotoGP šampionata, koja je vožena u Argentini, nam je donela pravu ludnicu. Od samog početka i zagrevanja pa sve do kraja. Naime, prvo je napravljen veliki propust direkcije trke koja je dozvolila vozačima da zamene motore za kišne uslove onima za suvo, iako su se svi sem Jacka Millera odlučili da krenu na gumama za kišu. Kako bi ispravili svoju grešku napravili su još veću, pomerivši ceo karavan 5 redova iza Jack Millera, umesto da svi sem pomenutog startuju iz pit lane.


Nakon toga kreće Marquezova predstava gluposti. Motor mu se gasi neposredno pred start trke i on pravi veoma neprijatnu komičnui situaciju pokušavajući da isti upali u čemu mu pomaže i zvaničnik MotoGP na opšte negodovanje ostalih vozača. Kada mu je već to pošlo za rukom, odlučio se da uleće u druge vozače kako bi nadoknadio poziciju, pa je tako prvo uleteo u Alexa Espargara, a onda svu svoju lošu stranu pokazao uletevši i u Valentina Rossija i izbacivši ga na travu. Nakon trke Marquez odlazi do doktorove garaže, gde na opštu radost svih ljubitelja MotoGP biva dočekan na krv i nož od Rossijevog najboljeg prijatelja, koji je drskog španca najurio iz garaže Yamahe.

Umalo da zaboravimo, pobednik trke je Carl Crutchlow.

Tekst: ubrzanje.rs