Učitavanje

POBEDA BOTTASA ZA KRAJ SEZONE

utorak, 28. novembar 2017.

Iza nas je još jedna sezona Formule 1. Valtteri Bottas je pobednik poslednje trke ovogodišnjeg F1 šampionata. Trka je bila blago rečeno dosadna, tako da ćemo umesto dešavanja sa iste, napisati par rečenica o celoj sezoni.

Naime Mercedes je još jednom dokazao da se nalazi u totalno drugoj "dimenziji" u odnosu na ostale. Vidljiv je napredak Ferrarija u odnosu na prethodne sezone, ali to nije bilo dovoljno ove godine da se zaustave Hamilton i Mercedes, pa čak i u nekim trkama i veoma raspoloženi Bottas. Vettel je uspeo da sa "par" pobeda osvetla obraz italijanske ekipe ali ostaje velika žal što njegov kolega Kimi Raikkonen nije upisao bar jednu pobedu, iako je zaslužio, bar na trci u Monaku, kada je imao pol poziciju.

Iznenađenje šampionata je svakako ekipa Force India, koja je u konačnom plasmanu konstruktora zauzela četvrto mesto, a njeni vozači su nam pružili puno zabave na stazi i međusobnih okršaja.

Najviše je razočarala ekipa McLarena. Očigledno je da kombinacija sa Hodninim motorima ne "štima" kako se očekivalo, pa im želimo puno sreće iduće sezone sa Renaultovim pogonskim jedinicama i ako ne može pobeda, onda bar tri podijuma u sezoni.

Što se vozača tiče, svakako da titulu najboljeg zasluženo nosi Lewis Hamilton, a za najslabija izdanja ove godine naš "favorit" je Marcus Ericsson koji nije uspeo da osvoji ni jedan jedini bod za Sauber ove godine.

Do sledeće sezone...

Tekst: ubrzanje.rs