Učitavanje

VETTEL ISPRED MERCEDESA

ponedeljak, 17. april 2017.

Sebastian Vettel je pobednik VN Bahreina. Spletom okolnosti, ali mora se priznati i odličnom Vettelovom vožnjom kao i strategijom Ferrarija, uspeo je da trku završi ispred dvojca Mercedesa Hamilton-Bottas.

Naime Vettel se odlučio već u 10. krugu da ode na zamenu guma, što će se ispostaviti kao odlučujući momenat u trci, jer je samo par krugova kasnije izašlo sigurnosno vozilo na stazu, a oba Mercedesova vozača su morala istovremeno u pit-stop, što je rezultiralo kaznom za Hamiltona zbog usporavanja Daniela Ricciarda prilikom ulaska u pit. 

Nakon Vettelovog drugog ulaska na zamenu guma, Hamilton je izbio na čelo kolone, ali s obzirom da je Nemac počeo rapidno da smanjuje razliku, Lewisu nije ostalo drugog izbora sem da ode na zamenu guma i odradi kaznu. Po povratku na stazu Hamilton je dao sve od sebe, vozeći na samom limitu, ali je uspeo da trku završi na drugom mestu. Ne možemo da ne spomenemo činjenicu da se Valteri Bottas prilikom napada Hamiltona na njega, bukvalno sklonio Britancu i time jasno dokazao da je njegova uloga isključivo u sakupljanju poena za tim i pomoći Hamiltonu da osvoji titulu.

Na 4. mestu našao se Kimi Raikkonen posle još jedne toplo-hladno trke, dok su bodove još osvojili Ricciardo, Massa, Perez, Grosjean, Hulkenberg i Ocon.

Tekst: ubrzanje.rs