Učitavanje

Da li Doktor gubi bitku za titulu? Nadamo se da ne!

ponedeljak, 05. jun 2017.

Za sve nas koji smo Rossijevi obožavaoci start trke u Mugellu je bio kao iz snova, s obzirom da je Doktor sjajnim "katapultom" izbio na čelo kolone.

Na kratko smo dobili bitku između bivših kolega Rossija i Lorenza, međutim još jednom se pokazalo da smo u pravu kada smo rekli da Lorenza čeka period prilagođavanja na njegov Ducati, tako da je "ajkula" ubrzo ostala bez daha. Od tad kreće bitka Vinalesa i Doktora. Međutim vrlo brzo im se priključuje Dovizioso na svom Ducatiju, i obilazi prvo Rossija a zatim Vinalesa. Za vreme dok se pomenuta trojka bori za pobedu, iza njih Lorenzo vozi sve slabije krugove, dok Marquez ne uspeva da nađe "zajednički jezik" sa svojom Hondom. Ali jedan momak, sem tri prvoplasirana vozača, ipak leti stazom. U pitanju je Danilo Petrucci, koji ubrzo obilazi Rossija a zatim i Vinalesa.

Međutim Vinales se "budi", vraća drugu poziciju, i kreće u lov na Doviziosa. Kad su svi očekivali da i Doktor počne da obrće "lude" krugove, verovatno zbog fizičke iscrpljenosti i nekoliko dana provedenih u bolnici pre same trke Rossi prosto odustaje od borbe.

Na kraju trke Dovizioso beleži trijumf za Ducati, Vinales stiže do drugog mesta i po nama možda i presudnih bodova za titulu ( mada i dalje jako verujemo u Doktora i njegovu magiju ), dok Petrucci sjajnu vožnju kruniše osvajanjem trećeg mesta.

Nakon ove trke Vinales ima 26 bodova više od Doviziosa, 30 od Rossija i 37 od Marqueza, pa mu preostaje da do kraja šampionata sigurnom vožnjom sakuplja bodove i uz još dve tri pobede se okiti šampionskom krunom.

Sledeća trka je u Barseloni, gde po našim prognozama, predviđamo bitku između Vinalesa, Rossija i Marqueza, s obzirom da smatramo da Ducati još nema kapacitet da trijumfuje na dve uzasopne trke.

Tekst: ubrzanje.rs